Friday 26 February 2010

Please update Polar Protrainer to include elevation data in GPX file

Dear Polar,

I use the RS800CX heart rate monitor with the G3 GPS receiver to track where I go, and use Polar Protrainer to download the track to my computer before I upload it to an online service such as Everytrail.com.

However, although I've activated elevation/altitude recording in the RS800CX this data is not included in the .gpx file. Consequently, I have to:
  1. Import the .hrm and .gpx files into Sporttracks,
  2. export a .fitlog file from Sporttracks, and then
  3. convert the .fitlog file into a .gpx file with elevation data using TCX converter.

It would be a whole lot easier if Polar ProTrainer could embed elevation data into the .gpx file directly - preferrably with automatic update when elevation/altitude data is changed in ProTrainer (using the Error Correction tool).

Kind regards,
Asbjørn Floden

Fra hvilket spor går toget?

Kjære NSB.

Jeg skal reise med tog fra Oslo via Dombås til Åndalsnes, og lurer på hvilket spor på Oslo S toget går fra. Trafikkinformasjonen på NSB.no viser om toget er i rute, men ikke hvilket spor det (sannsynligvis) vil gå fra - for å se det må jeg oppsøke Oslo S, og vente til avgangen kommer opp på tavlen. Men hva om jeg ikke har tid til dette, eller kommer inn på stasjonen slik at jeg ikke ser tavlen?

Innen flytrafikken (som NSB har hatt en tendens til å sammenlikne seg med) er informasjon om hvor et fly går fra (hvilken gate) en naturlig opplysning, også på internett: Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL.no) viser avgangstavlen på forsiden, og en lenke for å se flere avganger gir oversikt langt fremover i tid, med informasjon om oppmøtested (gate) for avganger drøyt to timer frem i tid.

Av erfaring vet jeg at alle avgangene på en togstrekning pleier å gå fra samme spor, eller i alle fall samme plattform, på Oslo S. Informasjonstavlen i avgangshallen viser i tillegg hvilket spor avangene går fra. Basert på dette burde det være relativt enkelt å tilby tilsvarende informasjon på internett: Eksempelvis som en avgangstavle á la OSL med mulighet til å velge stasjon for avreise (om enn ikke på forsiden), men gjerne også i tilknytning til trafikkinformasjonen for en strekning.

Vennlig hilsen
Asbjørn Floden